Zirkonyum Diş

Diş ve diş sağlığı kişilerin en çok dikkat ettikleri konuların başında gelmektedir. Konuşurken ve gülerken daha estetik olması açısından insanlar diş temizliğine ve tedavisine daha fazla özen göstermektedir. Bazı durumlarda diş için gerekli olan kaplama diş yapımında kullanılan yöntemlerden biridir. Diş kaplamaları genel olarak porselen kaplama şeklinde uygulanmaktadır. Metal destekli ve metal desteksiz olarak uygulanan kaplamalar estetik ihtiyaca göre hekim tarafından belirlenmektedir. Diş yapımında kullanılan ve beyaz renkli olan Zirkonyum desteksiz kaplama gurubunda olup kişiye daha doğal bir görünüm kazandırır.

diş hastanesi ankara, en iyi diş hekimi

Zirkonyum Diş Neden Tercih Edilir?

Doğala en yakın görünümlü olan diş kaplama Zirkonyum diş kaplama ile sağlanmaktadır. Beyaz renge sahip olan bir metal üzerine porselen kaplama uygulanması ile gerçekleşmektedir. Diş hekimleri son yıllarda estetik açıdan daha güzel görünmesi sebebi ile zirkonyum dişi tercih etmektedir. Porselen bir metal üzerine kaplanan diş içinde bulunan metal kısım zirkonyum dur ve ışığı geçirme özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde diğer dişler ile uyumlu hale gelir ve doğal görünür. Malzeme olarak kaliteli ve dayanıklı ürünler kullanılmaktadır.

Zirkonyum Diş Avantajları

Diş kaplamalarında kullanılan Zirkonyum dişin pek çok avantajı bulunmaktadır. Metal destekli olması sebebi ile diş etinde koyu bir renk oluşturmaz ve diş eti kenarlarında siyah renk yansıması gibi sorunlarla karşılaşılmaz. Işığı geçirmesi sebebi ile daha doğal ve sağlıklı bir görünüm elde edilir. Diş eti sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Diş etleriyle uyumludur, diş eti hastalığına neden olmaz. Bu tür kaplamalarda sıcak ya da soğuk hassasiyeti yaşanmaz. Ağız kokusuna yol açmaz, oldukça sağlamdır ve sigara ya da başka nedenlerden dolayı oluşan lekeleri daha aza indirger.

şeffaf plaklarla diş düzeltilmesi

Zirkonyum Diş Nasıl Yapılır?

Zirkonyumlar bilgisayar teknolojisi ile hazırlanmaktadır. Bu yöntem kullanılarak hastanın ağzından alınan ölçüler bilgisayar ortamına aktarılır ve bu sayede bilgisayar tarafından kesilip şekil verilir. Diş kaplaması sırasında dişler kesilir ve dişlerin yapısı bilgisayara aktarılır. Diğer bir yöntem de ise hastanın ağzındaki dişler kesilir ve ölçü alınır. Ölçü alma işlemi sonrasında ölçüler özel alçı sistemi ile dökülür ve ölçünün aslı elde edilmiş olunur. Daha sonra bu ölçüler bilgisayar ortamında taranır. Bu şekilde Zirkonyum dişler hazırlanmış olur.

Zirkonyum Diş Ne Kadar Kullanılır?

Çok dayanıklı olan Zirkonyum dişleri doğru şekilde yapıldığı ve düzenlik kontrollerin yapılması halinde çok uzun yıllar kullanılması mümkün olmaktadır. Diş etinde sorun olmayan kişiler için 1 haftada tamamlanan işlem sonrası dişleri uzun süre kullanmak mümkün hale gelir. Dişlerde doku kaybına neden olmayan kaplamalar normal diş fırçalar gibi fırçalanır ve 6 yada bir düzenli olarak hekim kontrolü yapılması gerekir. Bu sayede çok uzun süre sorunsuz olarak kullanılması mümkün olmaktadır.