Lamine Diş kaplama

İnsanların sağlıklı yaşamalarında diş sağlığı çok büyük bir öneme sahiptir. Diş sağlığı alanında uygulanan tedaviler teknolojik gelişmeler ile birlikte farklı seçenekler kullanılarak yapılmaktadır. Diş sağlığı için, kanal tedavisi, protez uygulamaları, diş kaplama seçenekleri farklı tedavi yöntemleri olarak uygulanmaktadır. Daha iyi bir diş görüntüsüne sahip olabilmek için kaplama işlemleri yapılmaktadır. Lamine diş kaplama yöntemi dişlerin bakımı ve kontrolleri düzenli yapılmadığı zamanlarda uygulanmaktadır.

Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş tedavi yöntemlerinden diş kaplama seçenekleri son yıllarda en fazla tercih edilen tedavi yöntemlerinden birisidir. Teknolojik gelişmeler sayesinde Lamine diş kaplama ve diğer kaplama yöntemleri etkili bir şekilde yapılmaktadır. Lamine diş kaplama yapılmadan önce dişler için gerekli olan tüm tedavi işlemleri tamamlanmalıdır. Tüm tedaviler tamamlandıktan sonra dişlerin ölçüleri alınmalıdır. Alınan diş ölçülerine göre Lamine diş kaplama üretimi yapılır. Üretilen kaplama ürünleri diş üzerine özel malzemeler ile yerleştirilir ve sabitlenir.

Lamina Kaplama Nedir?

Yaprak kaplama uygulaması olarak bilinen Lamine diş kaplama halk arasında porselen yaprak kaplama olarak bilinmektedir. Diş dokusu üzerinde en az inceltme uygulanarak yapılmaktadır. Diş yüzeyinde 0.7 mm kalınlığında törpüleme işlemi yapılır ve sonrasında lamina kaplama bu alana yapıştırılır.image051

Neden Yapılır?

Birçok kişi dişlerine düzenli bakım uygulamaz ve zamanla dişlerinin rengi değişmeye başlar. Belirli bir süreden sonra dişleri istenilen beyazlığa kavuşturmak zordur. Diş beyazlatma işlemlerinde istenilen renk sağlanamazsa, dişlerin beyaz görünebilmesini sağlamak için Lamine diş kaplama yapılır. Sağlıksız görünen, yapısı bozuk, kırık ve lekeli dişlerin daha iyi görünmesi için, ön dişler arasındaki ayrık durumların birleştirilmesi için, aşınmış dişlerin görüntüsünü düzeltmek için bu yöntem uygulanmaktadır. Kanal tedavisi ya da dolgu düşmesi sonrasında dişlerde kararma meydana gelebilir. Bu kararmaları gidermek ve dışarıdan siyah görüntünün görünmemesi için kaplama yöntemleri kullanılmaktadır.

Lamine Kaplama Kimlere Uygulanır?

Lamine kaplama yöntemi genellikle ön dişlerinde estetik görüntü bozukluğu olan kişilere uygulanmaktadır. Bu işlemlerin yapılabilmesi için öncelikle hastanın 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Bazı durumlar Lamine diş kaplama yapılmasını engellemektedir. Bu engeller arasında, tırnak yeme alışkanlığı, çene bozukluğu, uyurken diş sıkma alışkanlığı, kalem ısırma rahatsızlığı, bruksizm hastalığı bulunmaktadır. Bu rahatsızlığı bulunan kişilere lamine uygulaması yapılmamaktadır.

Ayrıca ileri derecede diş eti çekilmesi görülen kişilere kaplama işlemi uygulanmamalıdır. Diş kaplama işlemlerine başlanmadan önce tüm diş rahatsızlıklarının tedavi edilmiş olması gerekir. Hastanın herhangi bir diş rahatsızlığı bulunmadığı durumlarda Lamine diş kaplama işlemleri 2 veya 3 seansta tamamlanmış olacaktır. Süre olarak yaklaşık 1 – 2 hafta süre alacaktır. İlk seansta dişlerin bakımı yapılır ve ölçüleri alınır. İkinci seansta lamine yaprak kaplamalar diş üzerine yapıştırılır. Üçüncü seansta ise genel kontrol yapılır. Düzgün bir şekilde yerine yapıştırılan lamine yaprak kaplamalar bir daha düşmeyecektir.